Πολιτικη & Οικονομια

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

Ξεκινά κοινωνικός διάλογος με φορείς της αγοράς για την προαιρετική εφαρμογή του μέτρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμπορικά καταστήματα
Εμπορικά καταστήματα © INTIMENEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές. Ξεκινά κοινωνικός διάλογος με φορείς της αγοράς για την προαιρετική εφαρμογή του μέτρου

Τον «καυτό» φάκελο της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σχεδιάζει να ανοίξει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει αποφασίσει να δρομολογήσει για την απελευθέρωση αγορών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», την πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο ανήκει και η αρμοδιότητα για το λιανικό εμπόριο.

Στόχος της κυβέρνησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές, είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών τις Κυριακές.

«Ως προς το χρονικό momentum για το άνοιγμα του φακέλου των Κυριακών θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των αναπτυξιακών συνθηκών που θα δημιουργηθούν στην αγορά καθώς και από την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών», σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές στην εφημερίδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι από εκείνους που το 2013 είχε εμπλακεί στην περιβόητη πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με την οποία, ως υπουργός Υγείας τότε, είχε ανάμειξη στο θέμα της απελευθέρωσης των φαρμακείων και της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά τις αντιδράσεις που προκαλούνται από κοινωνικές ομάδες σε τέτοια εγχειρήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ