- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκτακτη συνέλευση στη ΔΕΗ - Στο τραπέζι η αύξηση στο ρεύμα
Στις 30 Αυγούστου οι απόφασεις
Έκτακτη γενική συνέλευση στη ΔΕΗ στις 30 Αυγούστου. Επί τάπητος η αύξηση στο ρεύμα από 1η Σεπτεμβρίου.
Δραματική χαρακτήρισε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά και απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη.
Την ίδια ώρα, χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, ο κ. Στάσσης έδωσε ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Πρόκειται για στρατηγικούς κακοπληρωτές που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. ευρώ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τεράστιου ελλείμματος, η νέα διοίκηση συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Αύγουστου ώστε να «κλειδώσει» το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια και να ενεργοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο νέος διοικητής της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας θέλοντας να δείξει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν λάβουμε μέτρα, τότε οι συνέπειες θα είναι τα δάνεια της ΔΕΗ να εγγραφούν από τις τράπεζες ως μη εξυπηρετούμενα».
Αλλά κι ακόμη όταν του ζητήθηκε να προσδιορίσει χρονικά την επαναφορά της εταιρείας σε βιώσιμη και κερδοφόρα πορεία, η απάντηση που έδωσε έδειχνε και πάλι τη «δραματική κατάσταση» της Δημόσιας Επιχείρησης: «Όταν ανέλαβα την Enel Ρουμανίας, η οποία αντιμετώπιζε παρόμοια οικονομικά προβλήματα, στον τρίτο χρόνο φάνηκαν τα αποτελέσματα των μέτρων που λάβαμε, τον τέταρτο γύρισε σε υπερκέρδη. Αλλά το μέγεθος της ΔΕΗ είναι διαφορετικό, είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την Enel Ρουμανίας…».
Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τη λήψη άμεσων μέτρων «για να περάσει τον κάβο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης. Αυτά θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην προχωρήσει σε παρατηρήσεις στην έκθεση που πρόκειται να συντάξει και θα συνοδεύει τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης, τα οποία και θα ανακοινωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τόνισε ότι «θα πρέπει να βρούμε το μείγμα των μέτρων ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για θετικές ταμειακές ροές».
Ο ίδιος απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς το εύρος των παρεμβάσεων που θα κάνει ακόμη και σε αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα των περίπου 20 ημερών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο-κόσμημα» - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.