- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουμουτσάκος: Ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών
Οι αφίξεις σε Λέσβο, Σάμο, Λέρο, Χίο και Κω έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%
Την ανησυχία της κυβέρνησης για την αύξηση των αύξησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Την ανησυχία της κυβέρνησης για την αύξηση των αύξησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το τελευταίο διάστημα εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι φέτος οι αφίξεις στην Λέσβο, την Σάμο, την Λέρο, την Χίο και την Κω έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30%, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι τις τελευταίες είκοσι ημέρες έχουν φτάσει στο κέντρο της Μόριας 2.000 άνθρωποι.
Διευκρίνισε πως ειδικά στην Μόρια της Λέσβου η κατάσταση είναι «πάρα πολύ δύσκολη», καθώς εντός και εκτός καταυλισμού διαμένουν πλέον 7.000 αιτούντες άσυλο, ενώ ολόκληρο το νησί φιλοξενεί 10.000 ανθρώπους. Οι συνθήκες ξεπερνούν τις δυνατότητες, υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι κύριος λόγος επίσκεψής του στην Μόρια, τρεις εβδομάδες μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες: H Ελλάδα έχει υπερβεί τα όριά της.
Από την Τουρκία, είπε, περιμένουμε εξάρθρωση των δικτύων διακινητών και καλύτερη επιτήρηση των παραλίων, ενώ συνάμα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις για μηχανισμό κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη-μέλη ώστε να μην επωμίζονται τόσες ευθύνες οι χώρες υποδοχής.
Σημείωσε επίσης ότι χρειάζεται αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός επαναπροωθήσεων σε τρίτες χώρες.
Επισήμανε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της θα προστατεύσει τα σύνορά της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.