Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: Μόλις ψηφιστεί ο νόμος, υπογράφω να φύγει η Θάνου

Από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την αποφασιστικότητά του να εκδώσει άμεσα την υπουργική απόφαση για την αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την αποφασιστικότητά του να εκδώσει άμεσα την υπουργική απόφαση, που θα ορίζει ότι η Βασιλική Θάνου αλλά και η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην νομική σύμβουλος του Νίκου Παππά πρέπει να αποχωρήσουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις ανεξάρτητες Αρχές θα εκδώσει την υπουργική απόφαση, που θα ορίζει ότι τόσο η κ. Θάνου όσο και η κ. Νάκου εμπίπτουν στη ρύθμιση για το ασυμβίβαστο.

Αναφερόμενος ειδικά στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι θεωρεί εαυτήν αναντικατάστατη, σχολιάζοντας τη δήλωσή της ότι είναι υπερκομματική και δεν παραιτείται.

Χαρακτήρισε, δε, υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κυρία Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανώτατου δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι η κυρία Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Αρείου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.