Πολιτικη & Οικονομια

Ζουράρις για κατάργηση ασύλου: «Η ΝΔ έχει μπατηρημένη κ@ύλ@»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την κατανάλωση φακής ή τσουκνίδας - Σύγκρινε τον Μητσοτάκη με Όρμπαν και Μπολσονάρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η κυβέρνηση πάσχει από μπατηρημένη κ@ύλ@», γι' αυτό και ψηφίζει την κατάργηση ασύλου και τις φυλακές τύπου Γ και «άντε γ@μ@», σύμφωνα με τον Ζουράρι.

Επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσε ο Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στην Ολομέλεια, αναφέρθηκε στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάνοντας λόγο για βιαιότητα την οποία απέδωσε σε «κουρασμένη ή μπατηρημένη κ@ύλ@ της Νέας Δημοκρατίας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τον κ. Μητσοτάκη ως «αυταρχική προσωπικότητα», συγκρίνοντάς τον με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην Αρχαιότητα για την αντιμετώπιση αυτής της «υποβαθμισμένης ροής», που τους κάνει να στηρίζουν τον αυταρχισμό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Γιώργος Γεωργαντάς εκτίμησε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν κατάλαβε τι έλεγε και πως αν τα ξανακούσει, θα μετανιώσει. Για την κατάργηση του ασύλου ξεκαθάρισε πως όταν μια κυβέρνηση εφαρμόζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τότε αυτό ονομάζεται Δημοκρατία και όχι βιαιότητα.