- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το διυπουργικό νομοσχέδιο
Αναμένονται παρεμβάσεις από Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα
Βουλή: Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το διυπουργικό νομοσχέδιο - Ονομαστικές ψηφοφορίες για επίμαχα άρθρα ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Στις παρεμβάσεις των αρχηγών των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται για δεύτερη ημέρα, και ψηφίζεται το βράδυ, το «διυπουργικό» νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».
Σημεία αιχμής στην κοινοβουλευτική συζήτηση αποτελούν το άρθρο 64 για το πανεπιστημιακό άσυλο, τα άρθρα 1, 2 και 3 που αφορούν τη κυβερνησιμότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο, για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Στο ίδιο νομοσχέδιο ωστόσο, προβλέπονται επίσης, μειώσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από 5% στο 3%, τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ΚΥΑ για το Ελληνικό, σύνδεση του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του Μητρώου του ΑΜΚΑ, κυρώσεις αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 27/6/2019 και χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Όπως μάλιστα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, με το νομοσχέδιο «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το Διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Για τα επίμαχα ζητήματα (άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητα τους, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία όχι μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο θα στηρίξει από το βήμα της Βουλής και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης για το άσυλο θα απαντήσει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Σημειώνεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου είχαν ταχθεί οι βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.