- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μαντινάδα του Μητσοτάκη στην Κάρπαθο -Σε ποιους την αφιέρωσε
«Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία»
Στην Κάρπαθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία», δήλωσε.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού στα χωριά του νησιού άρχισε χθες το απόγευμα από τις Μενετές, συνεχίστηκε στα Σπόα και ολοκληρώθηκε στην Όλυμπο με μαντινάδες και παραδοσιακούς χορούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση των κατοίκων στα Σπόα και την Όλυμπο της Καρπάθου να χορέψει μαζί τους.
«Μου θυμίσατε πράγματι τον τόπο μου, την Κρήτη. Οι λύρες σας, οι μαντινάδες σας αλλά και το χαμόγελό και η ζεστασιά σας μου θύμισαν τους προαιώνιους δεσμούς μεταξύ της Κρήτης, της Κάσου και της Καρπάθου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ολύμπου. Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με τοπικές φορεσιές, λύρες και μαντινάδες.
«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εκτός Αθηνών μετά την 7η Ιουλίου, όταν οι Έλληνες πολίτες μας έκαναν τη μεγάλη τιμή να μας εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Και, δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξα την ακριτική Κάρπαθο για το πρώτο μου ταξίδι. Ώστε να σηματοδοτήσω με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη έμφαση την οποία δίνουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, στα νησιά μας, στην ακριτική Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί δεσμευόμενος ότι θα επιστρέψει στην Κάρπαθο για να εγκαινιάσει το νοσοκομείο μόνο όταν αυτό θα είναι πλήρως λειτουργικό.
«Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία. Κάθε γενιά γράφει και αυτή τη δική της ιστορία. Μετά από πολλά χρόνια κρίσης θα τη γράψουμε μαζί και μια νέα ημέρα, πολύ πιο αισιόδοξη, θα ξημερώσει για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Αποχαιρετώντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ολύμπου ο πρωθυπουργός τους αφιέρωσε κι εκείνος από την πλευρά του μια μαντινάδα: «Την Κάρπαθο αγάπησα δεν φανταζόμουν πόσο, και την αγάπη σας αυτή θα την ανταποδώσω!»
Τον πρωθυπουργό, εκτός από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κάρπαθο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Τουρισμού Mάνος Κόνσολας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.