Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης για νέο διοικητή ΕΥΠ: «Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη»

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Ραγκούσης
Γιάννης Ραγκούσης/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

«Υπάρχει καθολικό ασυμβίβαστο της τοποθέτησης Κοντολέων στην ΕΥΠ» υποστηρίζει ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση σχετικά με τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ έκανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. «Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας» ανέφερε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας».

Παράλληλα, επεσήμανε: «Το καθολικό ασυμβίβαστο της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ είναι καταφανές, γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη -προσωρινά- τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Η δε δημόσια αντίδραση όλων, είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ