- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιωτόπουλος: Θα απαντήσουμε σε τουρκικές έρευνες στο Καστελόριζο
Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για Συμφωνία Πρεσπών, αναβάθμιση οπλικών συστημάτων και στρατιωτική θητεία
«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο», το μήνυμα Παναγιωτόπουλου προς την Τουρκία.
«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι από την ελληνική πλευρά γίνονται προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο εκτίμησε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς», ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.
«Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας» συμπλήρωσε.
Ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό και αναβάθμιση οπλικών συστημάτων
Σχετικά με τις τουρκικές γεωτρήσεις ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ μίλησε και για τη δημιουργία ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.
«Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία»
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «κακή», ενώ σχετικά με το θέμα της στρατιωτικής θητείας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αύξησής της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.