Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιωτόπουλος: Θα απαντήσουμε σε τουρκικές έρευνες στο Καστελόριζο

Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για Συμφωνία Πρεσπών, αναβάθμιση οπλικών συστημάτων και στρατιωτική θητεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Αρχηγείο Στόλου
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Αρχηγείο Στόλου/INTIMENEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο», το μήνυμα Παναγιωτόπουλου προς την Τουρκία.

«Θα πρέπει να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους και να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, με στόχο το αμοιβαίο κέρδος. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια εάν οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στο Καστελόριζο». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι από την ελληνική πλευρά γίνονται προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο εκτίμησε ότι οι Τούρκοι «αισθάνονται στριμωγμένοι και ανασφαλείς», ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

«Στρατιωτικά βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με την Τουρκία, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό. Η Ελλάδα έχει μόνο να προσφέρει. Να προσφέρει την εμπέδωση συναισθήματος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας» συμπλήρωσε.

Ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό και αναβάθμιση οπλικών συστημάτων

Σχετικά με τις τουρκικές γεωτρήσεις ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ενώ μίλησε και για τη δημιουργία ενός ισχυρού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

«Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «κακή», ενώ σχετικά με το θέμα της στρατιωτικής θητείας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αύξησής της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ