- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
SZ: H κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακουφίζει φορολογικά τους πολίτες
Δημοσίευμα για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
«Περίπου τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες αναμένεται να ευνοηθούν από τη μείωση του ιδιαιτέρως αντιδημοφιλούς φόρου ακινήτων», αναφέρει η SZ.
«Η Αθήνα ανακουφίζει τους πολίτες» επιγράφεται δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung για το φορολογικό νομοσχέδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «περίπου τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες αναμένεται να ευνοηθούν από τη μείωση του ιδιαιτέρως αντιδημοφιλούς φόρου ακινήτων» και ότι «τη μείωση φόρου υπερψήφισε και το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί κάποτε την πλήρη κατάργηση του φόρου, αλλά δεν υλοποίησε την υπόσχεσή του».
Στην ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται επίσης ότι «η μείωση του φόρου που φτάνει, ανάλογα με την αξία του ακινήτου, έως και το 30%, ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Μητσοτάκη (...). Η κοινωνική σημασία του φόρου είναι σημαντική, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια κατέχει ένα ακίνητο- είτε για δική της χρήση, είτε ως εξοχικό, είτε από κληρονομιά στο χωριό του παππού. Η μείωση στοιχίζει στο κράτος περίπου 205 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για παράδειγμα, για ένα διαμέρισμα 75 τετραγωνικών με γκαράζ 15 τετραγωνικών σε μία από τις λιγότερο εύπορες περιοχές της Αθήνας, θα χρεώνονται μόνο 212 ευρώ ετησίως, έναντι 303 ευρώ μέχρι σήμερα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστούν νέες φοροαπαλλαγές. Μεταξύ άλλων, εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ ετησίως θα φορολογούνται μόνο με 9% αντί για 22%, όπως συνέβαινε έως σήμερα».
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην ΥΠΕΞ μίλησε για Τουρκία, Μέση Ανατολή, Patriot και πολιτικό κατακερματισμό
«Αν η Τουρκία επιλέξει τέτοια πορεία, η χώρα είναι υποχρεωμένη να υπερασπίσει τα δικαιώματά της», τόνισε ο Νίκος Δένδιας
Ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση «το ελάχιστο ευχαριστώ»
«Δεν θα σιωπήσουμε» – Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση, ΕΥΠ και Μητσοτάκη
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης συζήτησης γύρω από τον δημόσιο ρόλο του
Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πορείας της Νέας Αριστεράς
«Απαράδεκτη συμπεριφορά» - Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζητά πλήρη σεβασμό στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα
Με μια καταγγελία για απόπειρα ψηφιακής εξαπάτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε μια νέα διάσταση στους κινδύνους που απειλούν πλέον τη δημοκρατία
Μειωμένο κατά 6 δισ. ευρώ το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης - Στα 13 δισ. τα διαθέσιμα
Ο Πρόεδρος της Βουλής σκοπεύει να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Τι λένε τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα πριν από επίσημα διαβήματα σε ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς
Τι θα γίνει τελικά με τις περικοπές μετά την απόφαση ΣτΕ
Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων
Τι ισχύει με την αίτηση
«Το πρόβλημα στην Κρήτη συμπυκνώνεται σε 15 οικογένειες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Στο επίκεντρο το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου
O πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συνέχειας και πολιτικής σταθερότητας
Πότε οι πληρωμές συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.