- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μπλόκο Βρούτση» σε συντάξεις-μαμούθ έως και 24.000 ευρώ τον μήνα
Προέκυψαν λόγω στρεβλώσεων του νόμου Κατρούγκαλου - Άμεση νομοθετική παρέμβαση προανήγγειλε ο υπουργός
Συντάξεις έως 24.000 ευρώ τον μήνα «έβγαζε» ο νόμος Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Προφορική εντολή για τη μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ μηνιαίως έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Αφορμή για αυτήν την απόφαση ήταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων για τις οποίες προκύπτουν συντάξεις από 8.000 έως και 24.000 ευρώ μηνιαίως.
«Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα. Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.
«Έδωσα την εντολή για το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη, αλλά ηθικά δεν μπορούσα να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις» πρόσθεσε.
Νόμος Κατρούγκαλου: Δεν υπήρξε πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα ποσά αυτά προέκυψαν, καθώς ο «νόμος Κατρούγκαλου» δεν ορίζει πλέον κανένα ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «αβλεψία» και «αστοχία» του εν λόγω νόμου και προανήγγειλε την κατάθεση κατεπείγουσας νομοθετικής παρέμβασης. Παράλληλα, υποστήριξε πως «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για 5 μήνες και αδιαφόρησε», ενώ πρόσθεσε ότι «μερικές από αυτές τις συντάξεις είχαν ήδη δοθεί, δεν τις πρόλαβα».
Ποιους αφορά η απόφαση
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για συγκεκριμένες και σχετικά λίγες περιπτώσεις συνταξιούχων που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από ΔΕΚΟ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Νέο «Εξοικονομώ» για 62.000 κατοικίες - Aύξηση έως και 100 ευρώ τον χρόνο στο επίδομα θέρμανσης
«Μετρό με Τσίπρα - Μετρό με Μητσοτάκη»: Η φωτογραφία που ανέβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Το ΚΑΤ θα το παραδώσω στον διάδοχό μου εντελώς καινούργιο», ανέφερε υπουργός Υγείας
«Συνεχίζουμε με ακόμη πιο στοχευμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος», τόνισε ο Περιφερειάρχης
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
«Η Κοζάνη αποκτά ένα νέο νοσοκομείο-κόσμημα» - Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.