Πολιτικη & Οικονομια

Καραμανλής για Αττική Οδό: Δεν έχουν δίκιο να κάνουν αυξήσεις

Οι ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττική Οδός
Αττική Οδός/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

«Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να δημιουργεί τετελεσμένα σε μια καινούργια κυβέρνηση», το σχόλιο Καραμανλή για τις αυξήσεις στην Αττική Οδό.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό έχει το συμβατικό δικαίωμα να προχωρήσει σε αυξήσεις, «δεν έχουν δίκιο να κάνουν αυξήσεις».

Πάντως, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Καραμανλής διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους να αντιδράσει» και, όπως είπε, «μπορεί να πάει ακόμα και στα δικαστήρια και να επιλυθεί εκεί το ζήτημα».

«Εμείς δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος και να "δημιουργεί τετελεσμένα" σε μια καινούργια κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

«Όλοι έχουμε καταλάβει, και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες, ότι είμαστε σε μία καινούργια κατάσταση και πρέπει όλα να τα δούμε με ψυχραιμία. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει σε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης της μιας εβδομάδας, όταν η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου διαπραγματευόταν το θέμα αυτό επί έναν χρόνο» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Κλείνοντας, είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί σε μερικές εβδομάδες και πρόσθεσε: «Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ