Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας: Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου

«Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας © INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Έτοιμη η κυβέρνηση για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό του λαού για πραγματική ανακούφιση, για ανάκτηση απωλειών για τη διεκδίκηση σύγχρονων αναγκών, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για καταστολή από πλευράς της κυβέρνησης, των πραγματικών ελευθεριών του λαού, ενώ στάθηκε με επικριτικό τρόπο στη «στρατηγική συμμαχία» ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προανήγγειλε την κατάθεση από το ΚΚΕ τροπολογιών και προτάσεων νόμων για την προστασία των άνεργων και του δικαιώματος στη σταθερή εργασία, για την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την κατάργηση των νόμων για την απελευθέρωση των απολύσεων, της Κυριακάτικης αργίας και του νόμου που βάζει εμπόδια στην απεργία.

Από την ομιλία του δεν έλειψαν τα πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο (αντιλαϊκό) δρόμο με την προηγούμενη. Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στις καθημερινές μάχες, για να αυξηθούν οι εστίες αντίστασης ριζωμένες σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Τόνισε ότι το πιο τεχνοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ προωθεί την επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε συνοπτικά σε όσα πρόκειται να διεκδικήσει και να εστιάσει το ΚΚΕ κατά το επόμενο διάστημα, όσον αφορά την εργασία, την εκπαίδευση και την υγεία. Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ «έχει επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο».

Και σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις πως η εναλλαγή στη διακυβέρνηση δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής αλλά απλά αλλαγή σκυτάλης στην αντιλαϊκή πολιτική με βάση τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και τς μεταμνημονιακές δεσμεύσεις στους λεγόμενους θεσμούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ