- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο γερμανικός Τύπος για τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη
«Ο Μητσοτάκης θέλει να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους»
Γερμανία- Ο Τύπος για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα αναγνωρίζει τους στόχους του προϋπολογισμού, που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές της. Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου στις προγραμματικές δηλώσεις του, δεν πρόκειται να τεθούν υπό αμφισβήτηση ούτε τον επόμενο χρόνο. Ο ίδιος θέλει να τονώσει την οικονομία της χώρας, μειώνοντας τους φόρους», επισημαίνει η κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung am Sonntag (FAS) σε πρωτοσέλιδο άρθρο της.
«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται μειώσεις φόρων και επενδύσεις δισεκατομμυρίων» επιγράφεται εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός «πρέπει να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου να μην απολέσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και των Ευρωπαίων εταίρων». Σημειώνει ότι «ήδη, στην επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θέλει να καταθέσει ένα πρώτο πακέτο νομοθετικών ρυθμίσεων, το οποίο προβλέπει τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την αναδιοργάνωση του κυβερνητικού έργου και μέτρα για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει με διαδικασίες-εξπρές μειώσεις φόρων, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ μέσα στον Αύγουστο».
«Η καλή είδηση για τους πιστωτές είναι», σημειώνει ο αρθρογράφος, ότι «όπως διαβεβαίωσε ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις του, θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2020 που πρόκειται να καταθέσει το φθινόπωρο. Μετά θα δούμε. Τις τελευταίες ημέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν αφήσει να εννοηθεί με κάποια προσοχή, ότι μετά το 2021 θα μπορούσε συζητηθεί μία χαλάρωση των (δημοσιονομικών) όρων, εφόσον η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς». Στο δημοσίευμα τονίζεται, επίσης, ότι «στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπέκυψε στον πειρασμό να παραπονεθεί επί μακρόν για λάθη ή παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης».
«Ο Μητσοτάκης θέλει να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους» αναφέρει και η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD). Όπως επισημαίνει «ήδη στην προεκλογικό αγώνα η ΝΔ, το κόμμα του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού είχε υποσχεθεί να δώσει τεράστια ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση ταχύτερα, σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης αριστερής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα».
Στην ηλεκτρονική της έκδοση η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit εκτιμά ότι «στο σχέδιο προϋπολογισμού (που θα καταθέσει) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σεβαστεί τους όρους των δανειστών. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλει μειώσεις φόρων». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Παρά ταύτα, η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει και άλλους στόχους εξοικονόμησης, για να εξυγιάνει τον προϋπολογισμό της. Τη Δευτέρα είχαν συναντηθεί στην Αθήνα για συνομιλίες ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Θέμα, μεταξύ άλλων, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.