Πολιτικη & Οικονομια

Τα μηνύματα Μητσοτάκη-Τσίπρα για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Μαύρη επέτειος για τα 45 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα ΙΙ στη Μεγαλόνησο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα μηνύματα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τη μαύρη επέτειο των 45 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ένα χάρτη με ματωμένο το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου και έγραψε τα εξής: «45 χρόνια μετά. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του κυπριακού ελληνισμού. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου».

«Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας. ... να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δυο διαδοχικές αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο, τους νεκρούς και αγνοούμενους, την παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας.

»Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου και του συνόλου του Κυπριακού λαού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα».