- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Handelsblatt: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» το 7ετές ομόλογο
Η έκδοση σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ήταν απόλυτα επιτυχής
Γερμανία-Handelsblatt : «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» η έκδοση επταετούς ομολόγου.
«Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας μπορεί, μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, να μεταφέρει ένα καλό νέο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: η πρώτη έκδοση ομολόγου μετά την κυβερνητική αλλαγή, την Τρίτη, ήταν απόλυτα επιτυχής.
Ο κρατικός OΔΔΗΧ μπόρεσε να αντλήσει με το επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ. Η απόδοση κυμαίνεται στο 1,9%. Η ζήτηση για το νέο ομόλογο ήταν μεγάλη. Με προσφορές περίπου 13 δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε κατά πέντε φορές ο στόχος της έκδοσης ομολόγου. Με αυτή την έξοδο στις αγορές, η κυβέρνηση εκμεταλλεύθηκε το ευνοϊκό κλίμα στην αγορά ομολόγων. Οι αυξήσεις των τιμών έριξαν την απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου από το 4,4% που ήταν στην αρχή του έτους σχεδόν λίγο πάνω από το 2% τον Ιούνιο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη», γράφει η Handelsblatt, σε άρθρο με τίτλο «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» αναφερόμενη στην έκδοση επταετούς ομολόγου από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (OΔΔΗΧ) περίπου μια βδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές, αλλά και στη θετική υποδοχή του από τον κόσμο των αγορών.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οικονομική εφημερίδα «χάρη σε ένα αποθεματικό ρευστότητας άνω των 30 δισ. ευρώ η Ελλάδα είναι καλυμμένη μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2022. Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου για την πρόωρη αποπληρωμή ακριβότερων δανείων του ΔΝΤ». Όπως εκτιμά η εφημερίδα. για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η έκδοση του ομολόγου αποτελεί μια πρώτη «ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές».
Θετικά αποτιμά την έκδοση του επταετούς ομολόγου και η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνοντας: «Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, πριν από μια εβδομάδα, η Ελλάδα εξέδωσε νέο ομόλογο. Η ζήτηση για το επταετές ομόλογο ξεπέρασε σημαντικά την αρχική προσφορά (…) Το καλό αποτέλεσμα αποτελεί συνέπεια των αρνητικών αποδόσεων για τα περισσότερα κρατικά ομόλογα άλλων χωρών της ευρωζώνης. Το ότι προσφέρει η Ελλάδα ακόμη θετική απόδοση, αποτελεί για πολλούς επενδυτές ευπρόσδεκτη ευκαιρία. Ήταν η τρίτη απόπειρα έκδοσης ομολόγου από το τέλος του προγράμματος βοήθειας τον Αύγουστο του 2018. Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν στο μεταξύ πέσει σε επίπεδα ρεκόρ».
Πηγή: Deutsche Welle
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.