Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: «Το άσυλο θα καταργηθεί, τέλος η Νομική στην Πάτρα»

Τι είπε η υπουργός για το ωράριο λειτουργίας σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, δεν θα λειτουργήσει η τέταρτη Νομική στην Πάτρα» ξεκαθάρισε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο, το ωράριο λειτουργίας στα σχολεία και τη Νομική Σχολή στην Πάτρα μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκαθάρισε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα». Η σχετική διάταξη θα βρίσκεται στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιουλίου.

Σχετικά με το πότε θα ανοίγουν τα σχολεία, είπε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων. Θα ανοίγουν κανονικά στις 08.15». Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι θα γίνουν προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής. Επανέλαβε, επίσης, ότι το σύστημα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Αναφορικά με το κλείσιμο της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, το οποίο προκάλεσε μεταξύ άλλων και την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι».