Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδρά το ΚΚΕ στην αναγνώριση Γκουαϊδό από την ελληνική κυβέρνηση

«Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρόμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουάν Γκουαϊδό
Χουάν Γκουαϊδό/© EPA/Miguel Gutiérrez

Αντιδράσεις από ΚΚΕ μετά την κίνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να αναγνωρίσει τον «αχυράνθρωπο των ΗΠΑ».

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που αναγνώρισε τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, πατώντας πάνω στην απαράδεκτη κοινή θέση της ΕΕ, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Περισσού. Στο ίδιο κείμενο προστίθεται: «Η πράξη αυτή στηρίζει τη βρόμικη επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και στρέφεται κατά του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της χώρας και συνολικά κατά του βενεζουελάνικου λαού, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος για να καθορίσει τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του».

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε «τον πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ