Πολιτικη & Οικονομια

Κεφαλογιάννη: Για αυτό το λόγο δεν δέχθηκα το υπουργείο Τουρισμού

«Είχα σχεδόν συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη να πάρω το Πολιτισμού»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξηγεί τους λόγους που δεν δέχθηκε τη θέση της υπουργού Τουρισμού, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα ότι είχε συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη για το Πολιτισμού.

Τη δική της εκδοχή για τους λόγους που δεν βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα δίνει η βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επί της ουσίας, η υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά επιβεβαιώνει με τα λεγόμενά της το ρεπορτάζ που την ήθελε να διεκδικεί το υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο θα υπαγόταν και ο τομέας του Τουρισμού.

Μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» η κυρία Κεφαλογιάννη είπε: «Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του χώρου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει δεκάδες ερωτήσεις στη Βουλή, τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια κι αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για κινηματογράφους κλπ.

»Ήμουν έτοιμη να προσφέρω τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου σ’ αυτό τον χώρο. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί, να δουλέψει και να προχωρήσει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο.

»Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο σε ένα κυβερνητικό πλάνο, αλλά...»