- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurogroup: Στην ατζέντα η Ελλάδα, μία μέρα μετά τις εκλογές
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
Eurogroup μία ημέρα μετά τις εκλογές. Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θέλουν να «στείλουν το σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.
H τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα αποτελεί το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, αν και, όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη έκθεση δεν συνδέεται με κάποια απόφαση σχετικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης δεσμίδας των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Η απόφαση για τα εν λόγω μέτρα συνδέεται με την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το φθινόπωρο. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης, οι υπουργοί αποφάσισαν να διεξάγουν συζήτηση για την Ελλάδα, μία μόλις ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να «στείλουν το σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.
Εξάλλου, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να συζητηθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά και οι προοπτικές για το 2020, ενώ οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την απόφαση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα να μην κινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ιταλία.
Μεταξύ άλλων στα υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνεται ενημέρωση για τη διαδικασία διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης Προέδρου της ΕΚΤ και η Εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης σε συνέχεια της συνόδου κορυφής του Ιουνίου του 2019.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.