- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επιτροπή για την τέταρτη Νομική στην Πάτρα όρισε ο Γαβρόγλου
Παρά την αντίθεση της συνονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Με απόφαση Γαβρόγλου προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής για να καταρτίσει πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επιτροπή για τη Νομική Πατρών όρισε με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Ιουλίου ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και παρά την αντίθεση της συνονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην ίδρυσή της.
Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 4 Ιουλίου, προβλέπεται η σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει το πρώτο πρόγραμμα σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Επιτροπή έχει ως εξής:
Τακτικά μέλη:
1. Παρούσης Μιχαήλ του Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία , Θεωρία και Επιστημολογία του Δικαίου».
2. Αργυρός Γεώργιος του Δημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Οικονομικό Δίκαιο».
3. Σταμάτης Κωσταντίνος του Μιχαήλ, Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία Δικαίου».
4. Κοτζάμπαση Αθηνά του Παναγιώτη, Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο».
5. Ρεθυμιωτάκη Ελένη του Δημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Κοινωνιολογία Δικαίου».
6. Γιούνη Μαρία του Σωτηρίου, Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Ιστορία του Δικαίου».
7. Κεσσόπουλος Αλέξανδρος του Βασιλείου-Βύρωνα, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Πολιτικό Σύστημα και Θεσμοί Αντιπροσώπευσης».
8. Θέμελη Όλγα του Χρήστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Εγκληματολογική Ψυχολογία».
9. Σούρλας Παύλος του Κίμωνα, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία Δικαίου».
Αναπληρωματικά μέλη:
1. Χριστοδουλίδης Αιμίλιος του Αλεξάνδρου, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Law Legal Theory».
2. Δήμητρα Παπαδοπούλου - Κλαμαρή του Άγγελου, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστρι- ακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό Αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».
3. Χρυσούλα Τσενέ του Ηλία, Επίκου- ρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό Αντικείμενο: «Δίκαιο Επιχειρήσεων».
Αντιδρά η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή πριν από 2 μήνες σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η συντονιστική επιτροπή επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα. Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει η συντονιστική επιτροπή, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση Νομικής Σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες Νομικές Σχολές, ιδίως δε της Κομοτηνής για προφανείς λόγους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.