Πολιτικη & Οικονομια

Μαρία Μισέντου: πιο... νέα υποψήφια δεν γίνεται!

«Πρόοδος είναι να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maria2.jpg

Η νεότερη υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές είναι η Μαρία Μισέντου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία κατέρχεται στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών.

Η Μαρία, είναι 25 ετών, κατάγεται από Έβρο και Φωκίδα και διαμένει μόνιμα στον Βύρωνα Aττικής. Δεν έχει επίθετο επιχειρηματικό ή πολιτικό. Εργάζεται ήδη για μια πενταετία στον ιδιωτικό τομέα και η τελευταία της ενασχόληση είναι ως σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ναυτιλιακή εταιρία. Είναι απόφοιτη «Ρωσικής φιλολογίας και Σλαβικών σπουδών» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και του τμήματος «Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων» ενώ μιλάει άπταιστα Ισπανικά, Αγγλικά, Ρωσικά και Βουλγάρικα.

maria1_.jpg

Έχει σπουδάσει Κοινωνικές Επιστήμες μέσω online executive courses στον τομέα  «Αμερικανική Κυβέρνηση και Πολιτική» στο Harvard, «Κοινοτική Συνεργασία» στο Michigan University, «Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών» στη Διεθνή Αμνηστία. Επιπλέον, έχει κάνει μετεκπαίδευση σε θέματα Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Είναι εκπαιδεύτρια στο Ισραηλινό Σύστημα Επιβίωσης Krav Maga.

Αρθρογραφεί συχνά για θέματα ναυτιλίας, τουρισμού και πολιτικής, κοινωνικής επικαιρότητας

H ενεργή ενασχόληση της Μαρίας με την πολιτική ξεκίνησε τα τελευταία 2 χρόνια. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της γραμματείας Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, στον Νότιο Τομέα (Β3) της Β' Αθηνών.

Να πώς αιτιολογεί την συμμετοχή της: «Πρόοδος είναι να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Γιατί όλα αλλάζουν και όλα εξαρτώνται από εμάς. Γιατί, πρωτίστως, πρέπει να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό και μετά να υπερνικήσουμε την κοινωνική αναξιοκρατία. Γιατί έχουμε ανάγκη τη σύνθεση εμπειρίας και πείρας, με φρεσκάδα και νέα οπτική γωνία. Γιατί η "συμμετοχή" είναι προσωπική ευθύνη και η "μη συμμετοχή" καταστροφική συνέπεια για την δημοκρατία».

maria2_-_copy.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ