- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Νίκη έστω με μία ψήφο διαφορά
Συνέντευξη σε περιφερειακά κανάλια που θα προβληθεί απόψε
Μεγάλη υποκρισία της ΝΔ στο Μακεδονικό, προφανώς ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε την επιστολή Καραμανλή, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.
Για υποκρισία στο Μακεδονικό ζήτημα εγκαλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια (και η οποία θα προβληθεί απόψε).
Συγκεκριμένα, στην εκτεταμένη αναφορά που έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών όπου υπογράμμισε ότι νιώθει απόλυτα δικαιωμένος, ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα». Και για την επιστολή Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους τόνισε: «Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή και τους έλεγα, "διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία – Σκόπια εις τον ΟΗΕ", φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε... Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό... Στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά».
Σε άλλο σημείο της διακαναλικής συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του περιφερειακού Τύπου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανατροπή και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο ποιος θέλουν να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός και να συνεχίσει μια προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής και της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας».
Ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο λέγοντας ότι «ξεχειλίζει η αλαζονεία και ζητάνε μάλιστα από τον ελληνικό λαό να πάρουν λευκή επιταγή... Και μάλιστα βγαίνουν και λένε ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν τους δώσει αυτή τη λευκή επιταγή τότε θα τον τιμωρήσουν πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 15αύγουστο...».
Επέμεινε στο ότι ο αντίπαλός του αποφεύγει το διάλογο και την αντιπαράθεση, και του καταλόγισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται με εκείνο του ΔΝΤ στα τρία βασικά σημεία, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με το 1:5 και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Επέμεινε στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης λέγοντας ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κ. Μητσοτάκης πέρα από το ότι ενέχει κινδύνους -πχ Ασπίς Πρόνοια ή στις ΗΠΑ AIG-, δημιουργεί κενό στην χρηματοδότηση και εν τέλει σε μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων.
Κατηγόρησε όμως τον κ. Μητσοτάκη και για την ασάφεια στο πρόγραμμά του για τη μείωση της φορολογίας: «Ενώ η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε εδώ και τρία χρόνια για μειώσεις φορολογίας, σήμερα λέει ότι αυτές θα έρθουν στο τέλος της 4ετίας εάν εκλεγεί, και θα έρθουν εάν και εφόσον οι εταίροι δελεαστούν από ένα κύμα μεταρρυθμίσεων, ένα τσουνάμι κοινωνικής λεηλασίας». Και αυτό είπε ο κ. Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση ήδη έχει θεσπίσει και υλοποιεί ένα σχέδιο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.