Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Εκλογές στις 15 Αυγούστου είναι εκβιασμός

«Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά / © INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η Φ. Γεννηματά κατέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ωμό εκβιασμό με αφορμή την τοποθέτησή του ότι η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική.

Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος, επανέλαβε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυρία Γεννηματά αποσαφήνισε ακόμη περισσότερο τη στάση που προτίθεται να κρατήσει την επομένη των εκλογών στη περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες και αλλεπάλληλες εκλογές. Εμείς θα στηρίξουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Η θέση μας είναι πάρα πολύ καθαρή», είπε.

Και συνέχισε: «Εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας να συμμετέχει σε κυβέρνηση, αν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. Αν τα κόμματα έχουν κοντινές διαφορές, αν δημιουργηθούν οι συνθήκες να υπάρξει συμμαχία με προοδευτικό πρόσημο. Η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση ισχυρή με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική συμμαχία. Για να είμαστε ρεαλιστές, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν έδειξε ότι πάμε εκεί. Επομένως είμαι υποχρεωμένη να πω ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί και τελικώς δεν υπάρξει αυτοδυναμία, εμείς θα είμαστε δύναμη ομαλότητας και υπευθυνότητας και να στηρίξουμε στα τρία πράγματα, όπως και σε προοδευτικά νομοσχέδια. Το έχω ξεκαθαρίσει, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μιλάμε για αλλαγή των ποσοστών μας για να συμμετέχουμε ισότιμα. Εμείς συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί δεν γινόμαστε».

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ακόμη ότι το ΚΙΝΑΛ είναι δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας και δεν θέλει να μπει η χώρα σε μία περίοδο αστάθειας, θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι του 2015 όταν κινδυνέψαμε να βρεθούμε εκτός ευρωζώνης από το τυχοδιωκτισμό των Τσίπρα, Βαρουφάκη, στήριξε την κυβέρνηση. Παράλληλα, κατέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ωμό εκβιασμό με αφορμή την τοποθέτησή του ότι η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική.


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ