- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Φίλης: Ο Κ. Καραμανλής οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή»
Ο Ν. Φίλης σχολίασε την επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή στο πολιτικό προσκήνιο, μετά από δέκα χρόνια σε εκδήλωση της ΝΔ.
Ο Ν. Φίλης σχολίασε την επανεμφάνιση του Κ. Καραμανλή στο πολιτικό προσκήνιο, μετά από δέκα χρόνια σε εκδήλωση της ΝΔ, λέγοντας «ήταν αναμενόμενο, όλοι μαζί θα διεκδικήσουν να επιστρέψουν, είναι αυταπάτες τα περί διαφοροποιήσεων, η Δεξιά είναι διαχρονικά ενωμένη στην διεκδίκηση της μονοκομματικής διαχείρισης της εξουσίας».
Σημείωσε ωστόσο ότι «ο Καραμανλής έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μας άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας, το 14% δημόσια ελλείμματα. Ήταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας, το 2009. Και σκηνοθέτησε μία παράδοση εξουσίας, να πάρει την "καυτή πατάτα" ο Γιώργος Παπανδρέου ... να οδηγήσει με δική του ευθύνη υποτίθεται την χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ. Τι θα μας σώσει τώρα ο Καραμανλής; Να καταλάβω... θα σώσει την χώρα ο άνθρωπος που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή στην τελευταία φάση της;».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο DNA της κρίσης είναι η πολιτική Καραμανλή που μας οδήγησε το 2009 στην οικονομική χρεοκοπία. Θα μας σώσουν αυτοί τώρα; Αυτοί είναι οι "νοικοκυραίοι"», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.
Τόνισε εξάλλου ότι και εντός ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν «διάφορες ψευδαισθήσεις για τον ρόλο του Καραμανλή», είναι «μία συζήτηση που πονάει». Τώρα «είμαστε δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην σύγκρουση με την Δεξιά», αλλά πρόκειται για στοιχείο αυτοκριτικής, «το βλέπει ο πολίτης ότι πρέπει να επανατοποθετηθούμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.