Πολιτικη & Οικονομια

Ποιος πήρε το φετινό βραβείο του Sir Stelios;

30.000 ευρώ απονέμονται στον νικητή του διαγωνισμού «Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
HEMPOILSHOP
HEMPOILSHOP

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019».

Τους νικητές του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019» ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Ανάμεσα σε 74 εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία HEMPOILSHOP του Χρήστου Μπότση, που έλαβε το μεγάλο έπαθλο των 30.000.

Πρόκειται για το πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην εισαγωγή και διανομή βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής/κλωστικής κάνναβης. H εταιρεία βραβεύτηκε και πέρυσι στο πλαίσιο του θεσμού, λαμβάνοντας το ποσό των 10.000, ενώ καταγράφει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία, καθώς κατάφερε, μέσα σε ένα μόλις έτος, να ξεπεράσει κατά πολύ τις περυσινές της προβλέψεις για τζίρο και κερδοφορία.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχθηκαν νικήτριες εννέα ακόμα εταιρείες, λαμβάνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη. Πρόκειται για τις:

- Aithrio, εταιρεία με έδρα την Καλαμάτα που ειδικεύεται στην εμπορία καλυμμάτων για έπιπλα.

- Enaleia, κοινωνική επιχείρηση με έδρα την Αθήνα που έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες αλιείς σε παραδοσιακές και νέες μεθόδους που δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης αλιείας.

- FoodCo Παναγιωτάκης, εταιρεία με έδρα το Αρκαλοχώρι Κρήτης που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαιολάδου και στην παραγωγή / εμπορία καφέ.

- Freights, ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής φορτίων και φορτηγών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

- Mojestic P.C., εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται μέσω διαδικτύου και ειδικεύεται στην παραγωγή, διανομή και εμπορία premium ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς.

- Natural Balance, εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που διανέμει φυσικά συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά από την Ιταλία, σε φαρμακεία και καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

- Phee, εταιρεία με έδρα την Πάτρα που δημιουργεί αντικείμενα χρησιμοποιώντας ως κύρια πρώτη ύλη τα φύκια της ποικιλίας Posidonia Oceanica.

- TPL I.K.E., εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Πάτρα που ειδικεύεται στις εξαγωγές από τρίτους μέσω διαδικτύου

- Vendora, ηλεκτρονική πλατφόρμα δωρεάν αγγελιών με έδρα την Αθήνα, που έχει ως στόχο την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά, ο θεσμός των βραβείων αποδεικνύει πως οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα: Χάρη στην εργατικότητα, την καινοτόμο σκέψη, τον επαγγελματισμό αλλά και το όραμά τους για το μέλλον, δημιουργούν αισιοδοξία αλλά και καλύτερες προοπτικές για όλους. Με 12 χρόνια εμπειρίας, αισθανθήκαμε φέτος την επιτακτική ανάγκη να ανανεώσουμε τον θεσμό των βραβείων, αυξάνοντας το προσφερόμενο ποσό από 100.000 ευρώ σε 120.000 ευρώ προκειμένου να "αγκαλιάσουμε" και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια ακόμα περισσότερων νέων επιχειρηματιών. Ευχαριστώ θερμά όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και συγχαρητήρια στους 10 νικητές για το 2019».

Σημειώνεται ότι το βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1979 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ