Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά για debate: Ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλο θράσος(video)

«Ήμασταν από αυτούς που θέλαμε οπωσδήποτε να γίνει ένα debate» πρόσθεσε σε συνέντευξή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει» σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά

Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος, τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο θέμα του debate, που τελικά δεν θα γίνει.

«Οι λόγοι που η τηλεμαχία οδηγήθηκε σε ακύρωση είναι προσχηματικοί» είπε μεταξύ άλλων επιρρίπτοντας ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πλέον ολοφάνερο σε όλον τον κόσμο ό,τι δεν είχε κόλλημα ο κ. Τσίπρας με την 1η Ιουλίου και κακώς ακυρώθηκε εξ' αρχής».

 Σε ό,τι αφορά στα θέματα συνεργασίας με τη ΝΔ ξεκαθάρισε πως ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δε θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό», απάντησε σε ερώτηση για τον πήχη της 7ης Ιουλίου και στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο εκλογών με απλή αναλογική. 

«Ο απερχόμενος πρωθυπουργός δε θα πρέπει να ζημιώσει άλλο τη χώρα» είπε τέλος, αναφερόμενη στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.