Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκης: Αποκλείει «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο (video)

Δεν την συμφέρει την Τουρκία, είπε μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
apostolakis
Ευάγγελος Αποστολάκης/ ©Youtube

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Οι λόγοι που κλήθηκε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, η ένταση με την Τουρκία και γιατί δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ήταν μερικά από τα ζητήματα, στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

«Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς ακόμα και για ένα τέτοιο σενάριο, προκειμένου η Τουρκία να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Επέμεινε δε ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ενέργειες της Τουρκίας και να σταλεί ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, είχαν αρχίσει να διαρρέουν «fake news» στον Τύπο για «πολεμικές προετοιμασίες». Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ, είναι θεσμικό όργανο, εξήγησε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε πρόταση για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκρινε ότι δεν είναι ο καιρός για κάτι τέτοιο.

Αποστολάκης: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ