- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ισχυρή εντολή» ζήτησε από την Άρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα» τόνισε μεταξύ άλλων
Κατά τη διάκρεια περιοδείας του στην Ήπειρο, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες της Άρτας «ισχυρή εντολή» με στόχο η Ελλάδα να κάνει «μια μεγάλη φυγή στο μέλλον».
«Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών».
Ισχυρή εντολή και από τους αγρότες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα στην οποία βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.
Μιλώντας σε άλλη μία θεματική εκδήλωση που διοργανώνει ενόψει των εκλογών η Νέα Δημοκρατία αντί των παραδοσιακών προεκλογικών συγκεντρώσεων, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα. «Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στην Ελλάδα. «Δυστυχώς οι αγρότες μας δεν έχουν σήμερα την πρόσβαση στην συμπληρωματική εκπαίδευση που θα τους χρειαστεί για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα παραγωγικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει γρήγορα.
Από την άλλη έχουμε πολλούς νέους αγρότες, οι οποίοι θέλουν είτε να συνεχίσουν την δουλειά των πατεράδων τους και των παππούδων τους, είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να επιστρέψουν στη γη τους και να αρχίσουν να παράγουν. Αυτοί, όμως, χρειάζονται εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Εκεί έχουμε ένα μεγάλο κενό το οποίο θα καλύψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό: «Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα. Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα. Και να πούμε βέβαια και μία ιστορία για αυτό διότι πολλά από τα πολύ επιτυχημένα brands, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα του προϊόντος.
Γι’ αυτό και η σύνδεση των προϊόντων μας με τον πολιτισμό έχει τόσο μεγάλη αξία. Τα προϊόντα αυτής της γης δεν είναι μόνο καταπληκτικά προϊόντα επειδή η ελληνική γη βγάζει τόσο ωραία προϊόντα. Είναι συνδεδεμένα και με τον πολιτισμό και με την ιστορία μας. Και όλα αυτά αποκτούν ξεχωριστή αξία σε μία χώρα η οποία υποδέχεται 30 εκατ. επισκέπτες.»
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε καφέ της Άρτας, έκανε και εκεί αναφορές στην ανάγκη ενίσχυσης των αγροτών. «Θα στηρίξουμε τη μετάβαση σε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα έχει πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θα βοηθήσουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα, θα παρέμβουμε στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε σε περιπτώσεις καταστροφών να μην χρειάζονται 6 και 8 μήνες για να αποζημιωθούν οι αγρότες μας και τελικά να παίρνουν το 1/5 ή το 1/3 από αυτά τα οποία δικαιούνται»
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες της Άρτας «ισχυρή εντολή» με στόχο η Ελλάδα να κάνει «μια μεγάλη φυγή στο μέλλον», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πατριωτική παράταξη που μπορεί να εκφράσει αυτό το κύμα πολιτικής αλλαγής που βλέπω παντού στη χώρα. Και δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία ότι η Άρτα δε θα είναι εξαίρεση και θα είναι και αυτή γαλάζια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ακόμη φυτείες ακτινιδίου όπου συνομίλησε με αγρότες οι οποίοι του ζήτησαν «να μην δημιουργηθούν κι άλλες στρατιές Ελλήνων μεταναστών ή ανέργων». Ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε οι νέοι να μην φεύγουν από τον τόπο τους επειδή δεν βλέπουν καμία προοπτική σε αυτόν.
Οι παραγωγοί του ανέφεραν, επίσης, ότι τα δέντρα τους έχουν πάθει σοβαρή ζημιά λόγω του καιρού, με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί το 20% της συνολικής παραγωγής τους. Επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θα φροντίσουμε οι αποζημιώσεις σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι αναλογικές με την ζημιά που έχετε πάθει». Και πρόσθεσε πως «ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι από τη δεκαετία του ‘50 και χρειάζεται δραστική τροποποίηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
H απάντηση του πρώην ευρωβουλευτή
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.