Πολιτικη & Οικονομια

Ρουπακιώτης στο Εσωτερικών, Κρέτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκινά η προεκλογική περίοδος. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπηρεσιακός υπουργός στο Εσωτερικών σύμφωνα με πληροφορίες.

Ξεκινά και επίσημα από σήμερα με τη διάλυση της Βουλής η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών που έχει την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών, θα τοποθετηθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης είναι Έλληνας δικηγόρος που έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Στις 21 Ιουνίου 2012 έγινε υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, με συνεργασία των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Αχτσιόγλου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην οποία μέχρι πρότινος ήταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα λάβει ο Λευτέρης Κρέτσος. Όσον αφορά στην Εφη Αχτσιόγλου, θα είναι  πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.