Πολιτικη & Οικονομια

Σκουρλέτης για απλή αναλογική: Πιο πολλή Δημοκρατία στους δήμους

«Υπερβαίνει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Σκουρλέτης
Πάνος Σκουρλέτης © INTIMENEWS / ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ

Σκουρλέτης για απλή αναλογική: Περισσότερη Δημοκρατία στους δήμους - Υπερβαίνει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

Την άποψη πως η απλή αναλογική συνεπάγεται περισσότερη Δημοκρατία στους δήμους, υπερβαίνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα εξέφρασε μιλώντας στο CNN Greece ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:  «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς και μεταφέρει το κέντρο λήψης των αποφάσεων στα δημοτικά συμβούλια υπερβαίνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα ωθεί σε συναινέσεις καθώς και στη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών. Η κουλτούρα των συνεργασιών  θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία των δήμων καθώς και στην επίλυση των τοπικών ζητημάτων. Δεν είναι τυχαίο πως η σύνθεση των συνδυασμών στην πλειοψηφία των δήμων χαρακτηρίζεται από μια πολυσυλλεκτικότητα. Άλλωστε το χρώμα που κυριάρχησε στο πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης είναι το λευκό. Αναμφισβήτητα η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης στη λειτουργία των δήμων όταν είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις η Αυτοδιοίκηση είχε ταλαιπωρηθεί από κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ