Πολιτικη & Οικονομια

Βερναρδάκης: Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να αντιστραφούν τα ποσοστά

«Υποτιμήσαμε τη δυσφορία των πολιτών» παραδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστόφορος Βερναρδάκης
Χριστόφορος Βερναρδάκης/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τι υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης για τη μεγάλη διαφορά που κέρδισε τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία.

«Χάσαμε ένα κομμάτι της ευρύτερης περιφέρειας του προηγούμενου εκλογικού μας σώματος, κυρίως στα μεσαία και μικροαστικά κοινωνικά στρώμματα» παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Και εξήγησε: «Εκεί αναπτύχθηκε μεγάλη πολιτική δυσφορία, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολιτικές ελάφρυνσής τους, όπως οι αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές. Όμως, είναι γεγονός ότι και στη δική μας περίοδο συνεχίστηκε η οικονομική τους συμπίεση. Υποτιμήσαμε αυτή τη δυσφορία».

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξαν επικοινωνιακές αστοχίες σημείωσε: «Είναι γνωστό ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι απότοκα "επικοινωνίας" αλλά κοινωνικών και οικονομικών διεργασιών, και μάλιστα βαθύτερων χρονικά. Η "επικοινωνία" μπορεί να βελτιώσει ή να επιβαρύνει κάποιες τάσεις, όχι όμως να τις διαμορφώσει. Ας μην υποκύπτουμε στον μεταμοντερνισμό. Είναι δείγμα αφόρητης ανεπάρκειας σε κριτική σκέψη μια μετάθεση από το "πραγματικό" στο "επικονωνικό"».

Για τα δημοσκοπικά δεδομένα που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Η εκτίμησή μας πράγματι ήταν ότι η διαφορά μας από τη ΝΔ θα ήταν μικρότερη. Έχω, μάλιστα την εντύπωση ότι πολλές συμπεριφορές του εκλογικού διαμορφώθηκαν την τελευταία στιγμή».

Τέλος, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί η εικόνα αλλά όχι ακατόρθωτο και δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει στον δρόμο μιας μεταμνημονιακής δίκαιης ανάπτυξης, για όλους/-ες ή αν αντίθετα θα εφαρμοστούν πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης κοινωνικών δικαιωμάτων».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.