- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με άνοδο το ΧΑΑ, αντιστέκεται στις διεθνείς πιέσεις
Και σήμερα Παρασκευή έκλεισε πάνω από τις 800 μονάδες με κέρδος 1,46%
Συνεχίζονται οι καλές ημέρες για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,46% στις 830,24 μονάδες.
Με επίκεντρο τις ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών και της ΔΕΗ το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών σημείωσε και σήμερα ανοδική πορεία και κατέγραψε κέρδος κόντρα στο αρνητικό διεθνές χρηματοπιστωτικό κλίμα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,46% στις 830,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 807,00 μονάδων (-1,38%) και 830,41 μονάδων (+1,48%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 150,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 78,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 552 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,04%, στις 2.116,09 μονάδες, ενώ στο +0,57% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.190,48 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,52% στις 786,69 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 13,42%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 11,18%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άλμα 31,75%.
Παράλληλα συνεχίζεται το ράλι με τα ελληνικά ομόλογα, αφού οι αποδόσεις τους έφτασαν σε νέα ιστορικά χαμηλά. Την ίδια ώρα τα ιταλικά ομόλογα βλέπουν τις αποδόσεις τους να εκτοξεύονται λόγω των ανησυχιών που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις.
Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται κάτω από το 3% για πρώτη φορά ιστορικά, αγγίζοντας το 2,980%, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η πτώση της απόδοσης του 5ετούς η οποία διαμορφώνεται στο 1,808% (νέο ιστορικό χαμηλό).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.