- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλογήρου: Επιστολή στον Μητσοτάκη για να πάψει το ζοφερό κλίμα
«Η απόφαση για την επιστολή» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα»
Καλογήρου: Η απόφαση για την επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5, FM» επισήμανε ότι «η απόφαση για την επιστολή» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιλογή του επόμενου πρόεδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από το υπουργικό συμβούλιο μετά από συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, «βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων».
Ακόμη, ο κ. Καλογήρου, τόνισε ότι «όλη η διαδικασία που προηγήθηκε κινήθηκε σύμφωνα με τον νόμο και ο νόμος καθορίζει όλη τη διαδικασία στην οποία παραπέμπει το Σύνταγμα, προβλέπει την πρώτη φάση με διαδικασία προεπιλογών και μία επόμενη φάση τελικής επιλογής».
Έχουμε συνεπώς, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «υποψήφιους δικαστικούς που έχουν περάσει αυτά τα στάδια και αυτή τη στιγμή εμφανίζονται ως "προίκα" αυτής της κυβέρνησης ή μίας επόμενης, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι πράγματα που εκφεύγουν της θεσμικής σοβαρότητας».
Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογήρου ανέφερε: «Η επιστολή της ΝΔ είναι αποκαλυπτική, λέει κατ' αρχήν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί είμαστε κατ' ουσίαν υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κυβέρνηση υπάρχει, η Βουλή είναι ανοιχτή, εκτελούμε τα καθήκοντά μας κατά το Σύνταγμα, δεν υπάρχει ουσία στα περί "υπηρεσιακής κυβέρνησης"» και προσέθεσε:
«Η ανακοίνωση του τομεάρχη της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλου παραπέμπει στον νόμο περί απαγόρευσης προαγωγών, μεταθέσεων κ.τ.λ. των δημοσίων υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο. Στις διατάξεις αυτές, δεν υπάγονται οι δικαστικοί λειτουργοί.
Η ίδια ανακοίνωση «προδικάζει ότι τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα επιλεγεί η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προδικάζει αποτέλεσμα στο ΣτΕ. Δεν μπορώ να το αντιληφθώ, το μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει και ένα όριο. Όλο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό προς την Δικαιοσύνη, προς τους δικαστικούς λειτουργούς, εν τέλει για τον ίδιο τον ελληνικό λαό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.