- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλογήρου: Επιστολή στον Μητσοτάκη για να πάψει το ζοφερό κλίμα
«Η απόφαση για την επιστολή» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη «βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα»
Καλογήρου: Η απόφαση για την επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5, FM» επισήμανε ότι «η απόφαση για την επιστολή» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιλογή του επόμενου πρόεδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από το υπουργικό συμβούλιο μετά από συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, «βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων».
Ακόμη, ο κ. Καλογήρου, τόνισε ότι «όλη η διαδικασία που προηγήθηκε κινήθηκε σύμφωνα με τον νόμο και ο νόμος καθορίζει όλη τη διαδικασία στην οποία παραπέμπει το Σύνταγμα, προβλέπει την πρώτη φάση με διαδικασία προεπιλογών και μία επόμενη φάση τελικής επιλογής».
Έχουμε συνεπώς, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «υποψήφιους δικαστικούς που έχουν περάσει αυτά τα στάδια και αυτή τη στιγμή εμφανίζονται ως "προίκα" αυτής της κυβέρνησης ή μίας επόμενης, όποια κι αν είναι αυτή. Είναι πράγματα που εκφεύγουν της θεσμικής σοβαρότητας».
Σε άλλο σημείο ο κ. Καλογήρου ανέφερε: «Η επιστολή της ΝΔ είναι αποκαλυπτική, λέει κατ' αρχήν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί είμαστε κατ' ουσίαν υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κυβέρνηση υπάρχει, η Βουλή είναι ανοιχτή, εκτελούμε τα καθήκοντά μας κατά το Σύνταγμα, δεν υπάρχει ουσία στα περί "υπηρεσιακής κυβέρνησης"» και προσέθεσε:
«Η ανακοίνωση του τομεάρχη της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλου παραπέμπει στον νόμο περί απαγόρευσης προαγωγών, μεταθέσεων κ.τ.λ. των δημοσίων υπαλλήλων σε προεκλογική περίοδο. Στις διατάξεις αυτές, δεν υπάγονται οι δικαστικοί λειτουργοί.
Η ίδια ανακοίνωση «προδικάζει ότι τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία θα επιλεγεί η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προδικάζει αποτέλεσμα στο ΣτΕ. Δεν μπορώ να το αντιληφθώ, το μέτρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει και ένα όριο. Όλο αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό προς την Δικαιοσύνη, προς τους δικαστικούς λειτουργούς, εν τέλει για τον ίδιο τον ελληνικό λαό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.