Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στους νέους

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

50263541_986850658192029_8492927322486210560_o_1.jpg
Σάκης Ιωαννίδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
393659_2.jpg
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / INTIME NEWS

Πώς η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις των νέων

Οι ευρωεκλογές κατέρριψαν πολλούς μύθους. Ανάμεσα σε αυτούς, τα περί δήθεν υπεροχής του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες ηλικίες και η «εξαφάνιση» της Νέας Δημοκρατίας στο νεανικό ακροατήριο.

Οι αναλύσεις όμως από τα exit polls της περασμένης Κυριακής έδειξαν ότι στην ηλικιακή ομάδα από 17 έως 24 έτη, η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις, με ένα ποσοστό 30%. Με άλλα λόγια, ο ένας στους τρεις νέους που προσήλθαν στην κάλπη ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Δύσκολο να το προσπεράσουν οι κυβερνητικοί θιασώτες της κολακείας της νέας γενιάς.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι μόνο ότι το ρεύμα ανάμεσα στους νέους συμβαδίζει με την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, Ήταν η αναγνώριση  στην ανανέωση που έχει εφαρμόσει στο κόμμα ο Πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μακριά από αγκυλώσεις και ξεπερασμένες πρακτικές, με το βλέμμα στραμμένο στο  μέλλον.

Μια πρώτη εξήγηση που μπορεί να δοθεί για την επίδοση αυτή, έχει να κάνει με τη διαπίστωση ότι οι νεότεροι συμπολίτες μας έχουν πικρή γεύση από τις θλιβερές κυβερνητικές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλήθεια δεν είναι οι χιλιάδες των νέων, κυρίως επιστημόνων, που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό , καθώς τα τελευταία χρόνια η ανεργία στους νέους σπάει τα ρεκόρ; Δεν είναι  ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησε την γενιά των 300 ευρώ, στερώντας το δικαίωμα στους πολλούς για αναζήτηση αξιοπρεπούς, καλά αμειβόμενης εργασίας; Δεν είναι οι μαθητές και οι φοιτητές, που βιώνουν τις απίστευτες αυθαιρεσίες στην Παιδεία;

Θεωρώ λοιπόν ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης αλλά και αυτό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, στην πρόταση για μια νέα Ελλάδα. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που περιγράφει μια χώρα που γυρίζει σελίδα.

Μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, σαν και αυτές που πολλοί συνομήλικοι μου και συνομήλικοι τους, επέλεξαν για να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Για μια Ελλάδα που τα Πανεπιστήμια δεν θα είναι χώροι με άσυλο προς τους παράνομους και τους «μπαχαλάκηδες» αλλά πραγματικά κέντρα εκπαίδευσης, με σύνδεση με την αγορά εργασίας, με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία.

Για μια χώρα, που προσφέρει ίδιες ευκαιρίες σε όλους για να πετύχουν. Που το κράτος δεν στέκεται εμπόδιο στα όνειρα τους, ούτε υπερφορολογεί τον κόπο τους.

Αυτή η χώρα δεν έχει τίποτα εναντίον των επενδύσεων. Αντίθετα τις επιζητά, γνωρίζοντας ότι αυτές προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας με καλούς μισθούς. Που όποιος τολμήσει να ανοίξει την δική του επιχείρηση, δεν θα «πνιγεί» από φόρους και εισφορές.

Σε αυτή την Ελλάδα οι πολίτες της αισθάνονται ασφαλείς, οι δομές της λειτουργούν, οι θεσμοί της είναι σύγχρονοι και οι διαδικασίες της είναι άμεσες, χωρίς γραφειοκρατία.

Αυτή η Ελλάδα, είναι μια χώρα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες. Είναι μια χώρα, που και όσοι έφυγαν, σκέφτονται να γυρίσουν σε αυτή.

Το «Είμαι νέος, ψήφισα Κυριάκο» δεν είναι μια ακόμη πολιτική γραφικότητα. Είναι η εμπιστοσύνη σε ένα σχέδιο, σε μια ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα, που οι νέοι άνθρωποι είναι πρωταγωνιστές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ