Πολιτικη & Οικονομια

Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής ενώ έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ο υπόδικος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Λαγός
Γιάννης Λαγός © INTIMENEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπόδικος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός εκλέχθηκε ευρωβουλευτής ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε το 4,85% των ψήφων για τις ευρωεκλογές με αποτέλεσμα να εκλέγει δύο έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρώτος που εκλέγεται ευρωβουλευτής βάσει των σταυρών που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής στο 45,64% της ενσωμάτωσης είναι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βαρύνεται µε τις κατηγορίες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από το 2015 του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Έτσι, καθίσταται απαγορευτική η αναχώρησή του από τη χώρα και φυσικά την ανάληψη των καθηκότων του ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Για να αρθούν τα εν λόγω εμπόδια, ο Γιάννης Λαγός θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω του οποίου θα ζητά την άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. 

Στις Βρυξέλλες, ήδη εκλεγμένοι ευρωβουλευτές, αλλά και δημοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο, που γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, έχουν αρχίσει να προβληματίζονται σχετικά µε το τι θα γίνει και αν τελικά θα καταφέρει να φτάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς πέρα από το θέµα της νοµιµότητας, υπάρχει και ένα ηθικό ζήτηµα. Είναι κατηγορούµενος στην πιο εµβληµατική δίκη κατά του νεοναζισµού στην Ευρώπη, µε δράσεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα τάγµατα εφόδου. Πώς µπορεί απλώς να περπατάει ελεύθερος στους διαδρόµους της Ευρωβουλής;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ