- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μύκονος: Το ΣΔΟΕ στο εστιατόριο-φαρμακείο
Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο εστιατόριο που χρεώνει έξι καλαμάρια, τρεις σαλάτες και πέντε μπύρες 836 ευρώ
Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο εστιατόριο στη Μύκονο, που χρεώνει έξι μερίδες καλαμάρι, τρεις σαλάτες, πέντε μπύρες κι ένα χυμό 836 ευρώ
Την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε, ο σάλος από τη σωρεία αρνητικών κριτικών στο Trip Advisor από τουρίστες για εστιατόριο στη Μύκονο, που αναρτούσαν φωτογραφίες με τις αποδείξεις, προκειμένου να αποδείξουν τα λεγόμενά τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ξένοι τουρίστες νόμιζαν ότι επρόκειτο για νόμιμες αποδείξεις, αλλά ήταν τα δελτία παραγγελίας.
Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες πλήθαιναν και για το γεγονός ότι οι καταναλωτές δεν είχαν εκ των προτέρων ενημερωθεί για τις ακριβείς τιμές των παραγγελιών τους.
Αφορμή για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο εστιατόριο αποτέλεσε η κριτική Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος εκτός από την κριτική έσπευσε και στο ΑΤ Μυκόνου, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του. Υπενθυμίζεται ότι κατέβαλε 836,20 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι, πέντε μπίρες, έναν χυμό, τρεις σαλάτες και δύο μπουκάλια νερό.
Οι ελεγκτές φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, να έκαναν έφοδο στις 4.30 το απόγευμα. Το κλιμάκιο των πέντε ελεγκτών είχε στα χέρια του τόσο το επίμαχο δελτίο παραγγελίας, που ανάρτησε στο tripadvisor ο Αμερικανός τουρίστας, όσο και άλλα δελτία παραγγελίας που είχαν αναρτήσει μέρες πριν και άλλοι πελάτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα παραπλάνησης από τους υπάλληλους του εστιατορίου.
Μάλιστα, οι «Ράμπο» της Εφορίας φέρονται να αφαίρεσαν τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές και την ταμειακή μηχανή, προκειμένου να διασταυρώσουν αν ο καταστηματάρχης είχε φροντίσει να κόψει τις αποδείξεις που αντιστοιχούν στα δελτία παραγγελίας που έχουν αναρτήσει οι δυσαρεστημένοι πελάτες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Αμερικανός τουρίστας φέρεται να πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα μέσω POS χωρίς να κοπεί η προβλεπόμενη από τη φορολογική νομοθεσία απόδειξη λιανικής πώλησης, κάτι που συνιστά αδίκημα φοροδιαφυγής, που επισύρει ποινές που φτάνουν μέχρι και την διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, ανάλογα με την αξία και το πλήθος των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.