Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: Συμφωνώ με τον Ρουβίκωνα, αλλά ας έμπαινε μέσα στη Βουλή

Εγκρίνει τη δράση της αναρχικής συλλογικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plevris
Κώστας Πλεύρης

«Πήγανε στη Βουλή, μπήκανε στο προαύλιο. Ποιο προαύλιο, μπες μέσα, μέσα μπες», είπε ο Κώστας Πλεύρης.

«Εγώ συμφωνώ με το Ρουβίκωνα», δήλωσε ο Κώστας Πλεύρης αναφερόμενος στη δράση της αναρχικής συλλογικότητας.

Ο Κώστας Πλεύρης που έχει προκαλέσει αρκετές φορές αντιδράσεις με τις απόψεις που έχει διατυπώσει, ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΡΤ και είπε συγκεκριμένα για τον Ρουβίκωνα: «Εγώ συμφωνώ με ό,τι κάνει ο Ρουβίκωνας, διότι όταν πάει και χτυπάει εμπόρους ναρκωτικών, εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω». Όταν η δημοσιογράφος αναρωτήθηκε αν έχει δει να χτυπούν εμπόρους ναρκωτικών, εκείνος απάντησε: «Βεβαίως, ναι στα Εξάρχεια και τους απαγορεύουν να πηγαίνουν εκεί και οι αντιεξουσιαστές».

Ωστόσο ανέφερε και σε ποια σημεία διαφωνεί: «Ο Ρουβίκωνας είναι ένα ιταλικό, ένα ρωμαϊκό όνομα, ο ποταμός δεν έχει σχέση με μας, ας λεγόταν Ηρακλής που έχει και ρόπαλο. Το άλλο με το οποίο διαφωνώ είναι η παρέμβαση στη Βουλή. Πήγανε στη Βουλή, μπήκανε στο προαύλιο. Ποιο προαύλιο, μπες μέσα, μέσα μπες».

Για την επίθεση στο ΣτΕ ανέφερε: «Εύγε τους, αφού τα βρίσκουν και τα κάνουν εύγε. Επί χούντας έβγαζε ομόφωνες αποφάσεις ότι είναι νόμιμο το καθεστώς και πως στην κατοχή ο Παπανδρέου κατηγόρησε το ΣτΕ ότι είχε πάει με τους Γερμανούς».

Για τις επιθέσεις στα συμβολαιογραφεία ανέφερε ότι «προκειμένου να μην πάρουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν. Η θυσία του υπερτέρου αγαθού έναντι του κατωτέρου».

Το Ποτάμι είναι ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα να μη μετακυλήσει στη Δεξιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ