Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: «Όσο πιο αργά τόσο πιο καλά για τις εθνικές εκλογές»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί τελικά το αφορολόγητο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευ. Τσακαλώτος: Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θυμίζουν το ρεύμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», το μήνυμα Τσακαλώτου για τα δημοσιονομικά.

Απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως ήταν από εκείνους που εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να στήσει στο τέλος της τετραετίας τις κάλπες». «Είχα πει όσο πιο αργά τόσο πιο καλά για τις εθνικές εκλογές» τόνισε, σχολιάζοντας: «Το ρεύμα στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια θυμίζει το ρεύμα του 2014».

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του αφορολόγητου και τόνισε πως τον Σεπτέμβρη θα παρουσιάσει (όπως όλες οι χώρες της Ευρωζώνης) στην ΕΕ το προσχέδιο του προϋπολογισμού. «Εκεί θα έχουμε ένα σενάριο βάσης και τις αντιπροτάσεις μας. Εμείς περιμένουμε ακόμη καλύτερη χρονιά στον τουρισμό και θα έχουμε μια ισορροπημένη πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Υποστήριξε δε ότι «είμαστε ακριβώς πάνω στο σχέδιο που έχουμε φτιάξει από το καλοκαίρι όταν βγήκαμε από το μνημόνιο». Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την επαναφορά του Δώρου Χριστουγέννων και του ΕΚΑΣ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από τους δανειστές και όχι μόνο για το πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Δεν περιμέναμε πως αυτοί από το ΕΛΚ θα μας έλεγαν και "μπράβο"».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ