- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τσίπρας σε FT: Η Μέρκελ δεν με πίστεψε ότι θα λύσω το Σκοπιανό
Η ατάκα της Γερμανίδας καγκελάριου για τον Σαμαρά και η απάντηση του πρωθυπουργού
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στους Financial Times για τη στιγμή που εξέφρασε στη Μέρκελ την πρόθεσή του να λύσει το Σκοπιανό.
«Δεν νομίζω ότι η Άνγκελα Μέρκελ με πίστεψε όταν της είπα ότι θέλω να λύσω το Σκοπιανό, αλλά απέδειξα ότι το εννοούσα, όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι υπήρχε μια ευκαιρία». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times για το τετ α τετ που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του οποίου της αποκάλυψε την πρόθεσή του να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό με τα Σκόπια.
«Ο Γκρουέφσκι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Θυμάμαι ότι πήγα στο Βερολίνο. Συνάντησα την Άνγκελα Μέρκελ. Συζητήσαμε για ώρα την οικονομική κρίση, το χρέος, τα ελλείμματα τα μνημόνια κ.α. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την εξωτερική πολιτική και είπα: "Θέλω να λύσω αυτό το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα προσπαθήσω να τον προκαλέσω μέσω διαπραγμάτευσης. Αν δεν καθίσει να διαπραγματευτούμε, θα τον κατηγορήσω ότι δεν θέλει συμφωνία". Μου απάντησε: "Δεν σε πιστεύω" και τη ρώτησα γιατί. Είπε: "Γιατί όλοι οι προκάτοχοί σου ποτέ δεν ήθελαν να ανοίξουν αυτό το θέμα, ειδικά ο Σαμαράς". Της απάντησα ότι η γνώμη μου είναι διαφορετική. Η άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα μόνο να κερδίσει έχει αν καταφέρουμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τους βόρειους γείτονές μας» θυμήθηκε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας καταλήγει, διηγούμενος αυτό το τετ α τετ με τη Μέρκελ, λέγοντας: «Δεν θεωρώ ότι με πίστεψε, αλλά απέδειξα ότι εννοούσα αυτά που είπα όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι ήταν ανοικτή η ευκαιρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Οι διευκρινίσεις που έδωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Στις πρώτες εκλογές δεν θα κατέβω, στις δεύτερες είναι πολύ πιθανόν» είπε ο πρώην υπουργός
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη
Οι νέες αιχμές για τις απουσίες από τα γενέθλια της ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.