Πολιτικη & Οικονομια

Επίσκεψη Μπακογιάννη στον Βοτανικό

Το πρόγραμμα του «Αθήνα Ψηλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mpakogiannis
Κώστας Μπακογιάννης/©Facebook

«Ο Βοτανικός είναι μια ιστορική περιοχή με πολλές εγκλωβισμένες δυνάμεις που οφείλουμε να απελευθερώσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην περιοχή του Βοτανικού η οποία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης περπάτησε ο Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε με τους κατοίκους  που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

Σε γειτονιές χωρίς επαρκή φωτισμό και καθαριότητα, χωρίς ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, αλλά και με αυξημένο αίσθημα ανασφάλειας.

Στην Λέσχη Φιλίας Βοτανικού μίλησε με ηλικιωμένους οι οποίοι  του ζήτησαν να υπάρξουν παρεμβάσεις από τον Δήμο Αθηναίων  για αξιοπρεπέστερες συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή που η κατάσταση της δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και η εικόνα της αναδεικνύει την υποβάθμιση στην οποία έχει οδηγηθεί.

«Ο Βοτανικός είναι μια ιστορική περιοχή  με πολλές εγκλωβισμένες δυνάμεις που οφείλουμε να απελευθερώσουμε. Οι κάτοικοι επιμένουν να δίνουν την μάχη τους καθημερινά για καλύτερες συνθήκες αλλά θέλουν τον Δήμο συμπαραστάτη.  Στο σχεδιασμό μας υπάρχουν άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις  που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» έχει  επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση  της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού και του Ελαιώνα.

Ένα σχέδιο με παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής, συνδέοντάς τον με το σήμερα και το αύριο της, ώστε να αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου και ζωής για την πόλη.

Με βάση  το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττική, καθώς και την εγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς,  ο Δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση όλων των  θεσμικών προϋποθέσεων προκειμένου όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και υποδομές της περιοχής να αξιοποιηθούν.

Μεταξύ όσων αναφέρονται στο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί  για την περιοχή του Βοτανικού προβλέπονται τα εξής:

-Ενίσχυση του πράσινου σε Βοτανικό και Ελαιώνα,  ξεκινώντας από τους χώρους που υπάρχουν ήδη  με τακτική περιποίηση και διασύνδεση μεταξύ τους. Και τον βοτανικό κήπο ανοιχτό για κάθε πολίτη.

-Φροντίδα για καλά συντηρημένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές  και άλλους χώρους αναψυχής  που θα προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

-Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στην περιοχή του Βοτανικού και του Ελαιώνα, και ειδικότερα του οδοφωτισμού, της καθαριότητας και των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων.

-Άμεση απομάκρυνση όλων των εμποδίων από το δημόσιο χώρο, και  επιδιόρθωση ή και ανάπλαση σε όσα πεζοδρόμια απαιτείται, για να βελτιωθεί η κινητικότητα  και η  προσβασιμότητα, αλλά και – στην περίπτωση των σκουπιδιών –η δημόσια υγιεινή.

-Διαμόρφωση πλαισίου με κίνητρα για την ανάπλαση, ανακατασκευή και αξιοποίηση των άδειων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Με στόχο η περιοχή του Βοτανικού και του Ελαιώνα να αποκτήσει ξανά ζωή, να ενισχυθεί η οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, και να βελτιωθεί η εικόνα της και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

«Μιλάμε για ένα σχέδιο παρεμβάσεων μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και συνδυαστικά να αλλάξουν ριζικά τη σημερινή εικόνα, μετατρέποντας ξανά την περιοχή του Βοτανικού σε ορόσημο για την πρωτεύουσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ