Πολιτικη & Οικονομια

Επικοινωνιακός πόλεμος για τις συντάξεις - Τα προεκλογικά σποτ

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έκοψε περισσότερα στους συνταξιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sintaxis2342.jpg

«Χοντραίνει» η προεκλογική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις περικοπές στις συντάξεις.

Οξύνεται το κλίμα πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία εν όψει των ευρωεκλογών, των τοπικών και των περιφερειακών εκλογών. Οι περικοπές στους συνταξιούχους και η εξαγγελία Τσίπρα για καταβολή 13ης σύνταξης βρέθηκαν στο επίκεντρο των νέων προεκλογικών τηλεοπτικών σποτ.

«Επιτέλους, με είχανε ρημάξει πια την έρημη»

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Στο video του με τίτλο: «Αποκατάσταση των αδικιών - Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους», πρωταγωνιστεί μια ηλικιωμένη, η οποία εκφράζει τη δυσφορία της για τις αλλεπάλληλες μειώσεις στη σύνταξή της. Κατά τη διάρκεια του σποτ παρουσιάζονται πλάνα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού: «Προχωρούμε άμεσα στην κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης». Παράλληλα, ακούγονται και οι φράσεις «Έντεκα περικοπές στις συντάξεις έως το 2014», «Σταμάτημα περικοπών και αυξήσεις από το 2019», «Επαναφορά της 13ης σύνταξης».

Αποκατάσταση των αδικιών - Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους

«Θα σας θυμίσουμε εμείς»

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με δικό της video απαριθμεί μία προς μία τις περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας.

Θα σας θυμίσουμε εμείς. Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:

  • Κατάργησε το ΕΚΑΣ.
  • Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
  • Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας.
  • Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2.056 ευρώ τον χρόνο. Έχουν και ένα όριο τα ψέματα κ. Τσίπρα.

Πολιτική Αλλαγή τώρα. Για να αυξηθούν τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων, καταλήγει η ΝΔ στο τηλεοπτικό μήνυμα-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.


Θέση στη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν άφησε ασχολίαστο το video του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνταξιούχο.

 «Για να καταλαβετε το μέγεθος του χυδαίου ψεύδους που κάνει το σποτ του Σύριζα δείτε με τα μάτια σας τα επίσημα στοιχεία. - 15% το μέσο εισόδημα ενός συνταξιούχου επί Τσίπρα που "ξέχασε" να πει το σποτ. Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου» έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Πόλωση

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση, κυκλοφορώντας ένα ακόμη προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ, όπου κυριαρχεί η λέξη «μην». Τίτλος του video είναι «Μη δεις αυτό το βίντεο!!!», με τα τελευταία μηνύματα να λένε: «Μην τολμήσεις! Μην ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ».

Μη δεις αυτό το βίντεο!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ