- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπ. Δικαιοσύνης: Τροπολογία για σωφρονιστικούς και βραχιολάκι
Τέσσερις συνολικά τροπολογίες από τον Μιχάλη Καλογήρου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογίες για χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε 4 τροπολογίες, οι οποίες μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, τη μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών, παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι»), κ.λ.π.
Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Καλογήρου, είναι οι εξής:
1. Προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης, για την κάλυψη της άμεσης ανάγκης αντικατάστασης των στολών και προμήθειας νέων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιλαμβανόμενο την αδυναμία του προσωπικού να αντικαταστήσει τις στολές με δικά του έξοδα, φροντίζει με την προτεινόμενη ρύθμιση για την ορθή περιβολή του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς υγιεινής και ασφάλειας και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.
2. Εξορθολογίζεται ο τρόπος απόδοσης όλων των εισφορών και κρατήσεων που αναγράφονται στο ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής νομικής βοήθειας, οι οποίες θα αποδίδονται στους οικείους φορείς, κατά τρόπο ενιαίο, δηλαδή μέσω των Δικηγορικών Συλλόγων. Αυτό θα ισχύει πλέον τόσο για τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ όσο και για όλες τις κρατήσεις υπέρ ταμείων Δικηγόρων και Δικηγορικών Συλλόγων για λόγους επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας πληρωμής της αποζημίωσης της νομικής βοήθειας.
3. Προβλέπεται η μισθολογική αποκατάσταση των ιατροδικαστών (25 στο σύνολο) και η επαναφορά των καθαρών αποδοχών τους στο ύψος που κυμαινόταν προ του ν. 4472/2017.
4. Παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες και συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων, η οποία ξεκίνησε την 11η Μαΐου 2015, προκειμένου να υπάρξει ικανό διάστημα ώστε να λάβουν χώρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.