- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τσακαλώτος: Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία
Θα κατατεθεί στη Βουλή είτε το Σάββατο είτε τη Δευτέρα
Στο μεικτό νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τους φόρους αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στα Ιωάννινα.
Tα τέσσερα διλλήματα για την Οικονομία και την Κοινωνία παρουσίασε σε ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στα Ιωάννινα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχτισε την αξιοπιστία της και τώρα είναι σε θέση να ανακοινώσει σημαντικά μέτρα, ενώ άσκησε κριτική στην Ν.Δ και στο ΚΙΝΑΛ.
Το 1ο δίλλημα , είναι το πολιτικό σύστημα τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. « Θέλουμε αυτό το πολιτικό σύστημα, να εξελιχθεί να γίνει πιο δημοκρατικό, με μεγαλύτερη διαφάνεια με λιγότερο πελατειακό κράτος» υπογράμμισε ενώ επισήμανε ότι «πριν από το 2009 το πολιτικό σύστημα ήταν κάπως σικέ» . Ειδικότερα ανέφερε:
«Ήταν κλειδωμένο το πολιτικό σύστημα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαμε αυτή την κρίση δεν θα μπορούσαμε να το σπάσουμε . Ήταν το δικό τους σύστημα με τα δικά τους λεφτά, που έπερναν από όπου τα έπερναν που μπορούσαν να κάνουν αναπαραγωγή ενός φαύλου οικονομικού και κοινωνικού συστήματος και ενός φαύλου πολιτικού συστήματος.
Χρειαζόταν μια κρίση για να καταλάβουμε πως λειτουργούσε το σύστημα.
Δεν είναι να μιλάμε για σκάνδαλα, αλλά πως θωρακίζουμε το σύστημα από μελλοντικά σκάνδαλα» και ανέφερε μεταξύ άλλων για παράδειγμα το σύστημα Υγείας όπου δεν παίρνει πια ο υπουργός απόφαση για τις τιμές των φαρμάκων, υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις προμήθειες , όπου έχει γίνει η συμφωνία της Βαλέτα με άλλες 8 χώρες για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε την τιμή των φαρμάκων, γιατί δεν γινόταν αυτό πριν μια συλλογική αδιαπραγματευση. Επίσης η απλή αναλογική θωρακίζει το σύστημα .
Το 2ο δίλλημα , είναι η συζήτηση για την μεσαία τάξη που χρειάζεται βοήθεια σε πολλούς τομείς. Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ψέμα τα όσα υποστηρίζουν η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να βοηθήσει την μεσαία τάξη άλλαξε την αναπτυξιακή πολιτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που παρέθεσε ο υπουργός είναι ότι « τα μεγάλα κονδύλια που πήγαιναν σε μεγάλες υποδομές, τώρα πηγαίνουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σε λίγο καιρό θα υπάρχει το νομοσχέδιο για μικροχρηματοδοτήσεις».
Τα μεσαία στρώματα τόνισε, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τον κ. Μητσοτάκη, ενώ υπενθύμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ισορροπημένο πακέτο στην Θεσσαλονίκη και συνέχισε: «Εδώ είναι και η διαφορά με την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη. Ψηφίστε μας, θα χτίσουμε την αξιοπιστία μας για ένα δυο χρόνια λέει και μετά θα διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και θα δείτε πόσο θα βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα .
Η διαφορά μας είναι πως εμείς χτίσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σημαντικά μέτρα.
Το 1ο μέτρο, που θα κατατεθεί στην Βουλή, είτε το Σάββατο είτε την Δευτέρα είναι ένα μεικτό νομοσχέδιο με 120 δόσεις και για τις ασφαλιστικές εισφορές και για τους φόρους. Το είχαμε υποσχεθεί και τώρα μπορούμε να το κάνουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.