- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κώστας Μπακογιάννης στην Κιβωτό του Κόσμου: «Μπορούμε μαζί»
Συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε με τον πατέρα Αντώνιο της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου».
Την «Κιβωτό του Κόσμου», τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού στον Κολωνό όπου ο Πατέρας Αντώνιος μαζί με εθελοντές προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο επισκέφθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Η «Κιβωτός» δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τον Πατέρα Αντώνιο που είναι η ψυχή της Οργάνωσης πήγε στο Κέντρο Ημέρας, δείπνησε μαζί με τα παιδιά και συζήτησε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να συνδράμει στην τεράστιά προσπάθεια που γίνεται εκεί.
«Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούνε στις χαραμάδες της Αθήνας. Γι αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει η Κιβωτός. Η Κιβωτός δεν είναι απλώς μία οργάνωση. Δεν είναι απλώς μια κοινωνική δομή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος είναι χτισμένος λιθαράκι λιθαράκι για να δίνει αγάπη, να δίνει στοργή, να δίνει φροντίδα στα παιδιά και ψύχη της Κιβωτού είναι ο ιδρυτής της ο Πατέρας Αντώνιος και βεβαίως η πρεσβύτερα του» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.
Και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια γι αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μου έκαναν την τεράστια τιμή να μου ανοίξουν το σπίτι τους. Φάγαμε όλοι μαζί, πήραμε λίγη από τη δύναμη τους. Τους χρωστάμε την ευγνωμοσύνη μας, τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τους χρωστάμε όμως και κάτι παραπάνω. Την έμπρακτη βοήθεια μας. Συζητήσαμε για παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με την Κιβωτό να δουλέψει στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς. Μιας γειτονιάς πονεμένης η οποία αντιμετωπίζει παρά πολλά προβλήματα. Συζητήσαμε για το πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε έμπρακτα-όχι στα λόγια-σε πάρα πολλές δράσεις αλληλεγγύης. Ποιο είναι το μήνυμα, μιας κι έχουμε Άγιες Μέρες κι έρχεται το Πάσχα; Το μήνυμα είναι ότι μπορούμε αλλά η λέξη κλειδί είναι το «μαζί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο πλατείας Αττικής της Ο.ΣΥ
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής
«Καλώ τους πολίτες να μην επενδύσουν σε πρόσωπα που τους πρόδωσαν επανειλημμένα»
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Κυρανάκης: «Οι προτάσεις που θα προκύπτουν πρέπει να είναι εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές»
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο τι υπόσχεται κάθε κόμμα, αλλά και το με ποιους, με ποιο πρόγραμμα και με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σκοπεύει να κυβερνήσει.
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Το σύστημα που κάποιοι έβλεπαν ως ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα ένα από τα ισχυρά της χαρτιά» τόνισε
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματος σε ειδική ημερίδα στο Ωδείο Αθηνών
«Κακομοιριά είναι να ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το πώς θα δημιουργήσεις έναν έμπιστο πολιτικό χώρο»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.