Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις προωθούμενες αλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Γαβρόγλου
Κώστας Γαβρόγλου/©INTIMENEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στην τελική ευθεία η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Εντός της ημέρας ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ανασυγκροτεί τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι θα προσφέρεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε κάποιες σχολές. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση αντιδρά, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με προεκλογικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση και στο γεγονός ότι έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος.

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ασκήσει κριτική σε διατάξεις του νομοσχεδίου και θα παρουσιάσει το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ