Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζει σήμερα η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Μήνυμα ενότητας από τη Φώφη Γεννημάτα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σήμερα στις 11:00 ξεκινά η συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Συνεδριάζει σήμερα η νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ θα μιλήσει η Φώφη Γεννηματά.

Πρόκειται για το όργανο του ΚΙΝΑΛ που προέκυψε έπειτα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο συνέδριο του κόμματος.

Η κυρία Γεννηµατά θα επισηµάνει την ανάγκη να αποκτήσει το ΚΙΝΑΛ πρωταγωνιστικό ρόλο και θα επαναλάβει την πρόβλεψη ότι το κόµµα θα είναι η έκπληξη των εκλογών. Μιλώντας ειδικότερα για τη µάχη των ευρωεκλογών, θα υπογραµµίσει ότι «δεν πρόκειται για δηµοψήφισµα», όπως λέει στις δηµόσιες παρεµβάσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για αναµέτρηση µε βαθύ πολιτικό νόηµα, από την οποία θα καταδειχθεί «αν θα συνεχιστεί», όπως δήλωσε χθες ο Παύλος Χρηστίδης, «η κυριαρχία των συντηρητικών δυνάµεων».

Η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει το νέο Πολιτικό Συµβούλιο. Επιδίωξη της κυρίας Γεννηµατά ήταν από την πρώτη στιγµή να συγκροτηθεί µία ενιαία λίστα για την εκλογή των 21 µελών του Πολιτικού Συµβουλίου, στο οποίο συµµετέχουν εξ οφίτσιο ο γραµµατέας της ΚΕ και ο γραµµατέας της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η διαδικασία, όπως αναµένεται, θα αρχίσει µε την εκλογή γραµµατέα – δηλαδή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα είναι, εκτός απροόπτου, και ο µοναδικός υποψήφιος. Μέχρι αργά χθες το βράδυ καταβάλλονταν προσπάθειες να κατέβει υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, ως φαίνεται, είναι της άποψης να ρίξει το βάρος στην υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή.