- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μητσοτάκης: Τσίπρας και Γαβρόγλου διαλύουν την Παιδεία
Πώς απάντησε ο υπουργός Παιδείας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε Τσίπρα-Γαβρόγλου για διάλυση της Παιδείας. Έχει παντελή άγνοια απάντησε ο αρμόδιος υπουργός.
Σφοδρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την παιδεία, κατηγορώντας την πως διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο στην εκπαίδευση.
O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο επιτυχημένο, όπως το χαρακτήρισε, παράδειγμα της Κύπρου, η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στηριζόμενη σε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, προσθέτοντας παράλληλα πως πλέον έχει γίνει κέντρο καινοτομίας, προσελκύει σημαντικά κεφάλαια, αλλά και πολλούς ξένους και Ελλαδίτες φοιτητές.
«Η Κύπρος έχει μπει για τα καλά στο χάρτη της ενότητας της εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» είπε ξεκινώντας την κριτική του στην κυβέρνηση. «Την ίδια ώρα, κάντε την αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες. Τώρα έρχονται ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, καταθέτοντας ένα νόμο-σκούπα για την ανώτατη εκπαίδευση, ο οποίος διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας. Ένα νόμο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης, ισοπεδώνει ουσιαστικά την τεχνολογική εκπαίδευση, και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει με την αγορά κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση-κουρελού, της οποίας προΐσταται, ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και τον καλώ εδώ από την Κύπρο να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο προωθείται να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η απάντηση Γαβρόγλου
Για «πλήρη άγνοια» για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και χαρακτήρισε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, «μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής: «Σήμερα από την Κύπρο όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά μύδρους απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Είπε επί λέξει: 'Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες'. Αυτή η δήλωση δείχνει για μία ακόμη φορά την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι δηλώσεις όχι μόνον εναντίον της κυβέρνησης. Είναι μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμιά μας, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.