Πολιτικη & Οικονομια

Οικογένεια Φύσσα κατά ΠΑΣΟΚ

Μιλάει για καπηλεία του νεκρού σε κομματική αφίσα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, επειδή η νεολαία του κόμματος συμπεριέλαβε το δολοφονημένο σε αφίσα που κυκλοφόρησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

"Η αφίσα δημιούργησε έκπληξη, οργή και αγανάκτηση τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια. Δεν τους ανήκει ο Φύσσας, δεν ήταν στο χώρο τους, ήταν αντιμνημονιακός, βαθιά δημοκράτης, με αριστερές ιδέες, χωρίς να έχει ενταχτεί σε κόμμα. Ηταν μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, αντιστεκόμενος σε ό,τι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία. Προσπαθούν να καπηλευθούν και ιδιοποιηθούν τη θυσία Φύσσα χωρίς να τους ανήκει. Καταδικάζουμε όλες τις έκνομες ενέργειες τους και τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Γιώργος Μαραγκός, δικηγόρος της οικογένειας του Πάυλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από το Γ. Ρουπακιά. 

Η αφίσα, που κυκλοφόρησε στα 40 χρόνια από τη 17 Νοέμβρη 1973, αποτελεί σύνθεση. Δείχνει τέσσερις δολοφονημένους διάφορων εποχών, που ανήκαν στην (ευρύτερη) Αριστερά: το Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα και το Φύσσα, περιλαμβάνει  ένα σύνθημα της τοτινής εξέγερσης, το «σήμερα πεθαίνει ο φασισμός», και αναφέρεται σε λόγια του Αντρέα Παπανδρέου. 

Μ.Φ.