Πολιτικη & Οικονομια

Σύνταξη δύο χρόνια νωρίτερα για χιλιάδες ασφαλισμένους

«Παράθυρο» για έξοδο στη σύνταξη με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oaee
Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις συντάξεις © INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η νέα ευνοϊκή ερμηνευτική ρύθμιση ψαλιδίζει μέχρι και 24 μήνες τα όρια ηλικίας για σύνταξη - Ποιους αφορά

«Παράθυρο» για έξοδο στη σύνταξη μέχρι και δυο χρόνια νωρίτερα για χιλιάδες ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ που αποχωρούν με χρόνο διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης στο πρώην ΙΚΑ, ανοίγει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ. 

Με αυτόν τον τρόπο θα ωφεληθούν και ασφαλισμένοι 60 – 62 ετών που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης και αυτή απορρίφθηκε λόγω ορίου ηλικίας. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» η νέα ευνοϊκή ερμηνευτική ρύθμιση που ψαλιδίζει μέχρι και 24 μήνες τα όρια ηλικίας αφορά κατά κύριο λόγο δυο βασικές κατηγορίες ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ – ΕΦΚΑ που κλειδώνουν τώρα σύνταξη – εξπρές. 

1.) Γυναίκες μητέρες ανηλίκων που είχαν ανήλικο παιδί και είχαν συμπληρώσει παράλληλα 5.500 ημέρες ασφάλισης, δηλαδή 18,4 έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Εφόσον έχουν τελευταίο φορέα ασφάλισης τον πρώην ΟΑΕΕ νυν ΕΦΚΑ μπορούν πλέον να αποχωρίσουν νωρίτερα από τα 62.
 

2.) Άνδρες που είχαν συμπληρώσει 35ετία έως το 2012, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει τα 60 έτη της ηλικίας τους στις 18 Αυγούστου 2015 και συνεπώς δεν θεμελίωναν τότε δικαίωμα με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ